Ανατολική Κατσαρίδα

Τα ακμαία έχουν μέγεθος 25mm περίπου και χρώμα μαύρο γυαλιστερό ως κοκκινωπό καφέ. Το θηλυκό ζει έως και 2 έτη και αποθέτει μέχρι και 18 ωοθήκια στη διάρκεια της ζωής του. Κάθε ωοθήκιο περιέχει περί τα 10 αυγά. Η περίοδος επώασης είναι 1 έως 2 μήνες και η περίοδος ανάπτυξης (ως το στάδιο του ακμαίου) είναι 12 μήνες.
Το είδος αυτό απαντάται κάτω από οικιακά απορρίμματα, πέτρες, φύλλα κ.ά. Σε κτίρια, εμφανίζεται σε υπόγεια, αεραγωγούς και αποχετεύσεις. Μπορεί να αναρριχηθεί από σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης στα ανώτερα πατώματα πολυόροφων κτιρίων. Προτιμά ως τροφή τα αμυλούχα τρόφιμα. 

Επείγουσα η καταπολέμησής τους από την Άξων Απολυμαντική

Η  Άξων Απολυμαντική με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό της  διαχειρίζεται αποτελεσματικά και τα 3 είδη κατσαρίδας, τα οποία εκτός του αποτελούν αντιαισθητικό θέαμα προκαλούν δικαίως και φοβίες, καθώς είναι φορείς σοβαρών ασθενειών όπως η σαλμονέλα, η δυσεντερία, η γαστρεντερίτιδα κ.ά. Επίσης αλλοιώνουν τα τρόφιμα άμεσα και έμμεσα με τους παθογόνους οργανισμούς που μεταδίδουν, ενώ μεταφέρουν μεγάλο αριθμό βακτηρίων και μυκήτων, ενώ σχετίζονται και με τη μετάδοση ιώσεων με σοβαρές επιπτώσεις για τον άνθρωπο. Πολύ συχνά είναι υπεύθυνες και για αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα και δύσπνοια, καθώς και δερματίτιδες, κνησμό κ.ά.
To συνεργείο μας αφού συνεκτιμήσει διάφορους παράγοντες, όπως το είδος κατσαρίδας που εντοπίστηκε, η σοβαρότητα του προβλήματος και η κατάσταση του κτιρίου, καταστρώνει διάφορους μεθόδους καταπολέμησής τους. Μετά την πρώτη εφαρμογή, θα προγραμματίσει στη συνέχεια τις επόμενες επισκέψεις, ανάλογα με το μέγεθος της προσβολής.    

Πρόληψη

  • Συστηματική καθαριότητα – απομάκρυνση απορριμμάτων από το χώρο μας.
  • Τοποθέτηση σίτας σε παράθυρα, αεραγωγούς κ.λπ.
  • Συνεχής παρακολούθηση.

Αντιμετώπιση

  • Απευθείας ψεκασμός στα σιφώνια και στα φρεάτια της αποχέτευσης ή εφαρμογή gel όπου απαιτείται.
  • Υπολειμματικοί ψεκασμοί στις επιφάνειες όπου κινούνται.

Το φάρμακο παραμένει για καιρό και έτσι εξοντώνεται κάθε κατσαρίδα που έρθει σε επαφή με την ψεκασμένη επιφάνεια. Όπου είναι αδύνατος ο ψεκασμός (π.χ. ηλεκτρολογικός πίνακας, χώρος τροφίμων) τοποθετείται ειδικό δόλωμα (σε μορφή gel).

Περισσότερες πληροφορίες

Υπηρεσίες απολύμανσης

Υπηρεσίες απολύμανσης

Η Άξων Απολυμαντική παρέχει γρήγορη ανταπόκριση, στις υπηρεσίες απολύμανσης για να προστατεύσει την επιχείρησή σας αλλά και το σπίτι σας από μολυσματικά βακτήρια, ιούς και ασθένειες.

Περισσότερα

Ψαράκια

Τα ψαράκια (Lepisma saccharina – λέπισμα το αργυρόχρουν) είναι έντομα που πήραν το όνομά τους λόγω του σχήματός τους, γκιρζωπού προς σταχτί χρώματος, μεγέθους περίπου 12 χιλιοστά και σκεπάζονται από ασημί λέπια

Περισσότερα