Γρύλλοι

Tα έντομα αυτά ζουν σε εξωτερικούς χώρους, σε σκοτεινά και υγρά σημεία, στους κήπους και στους αγρούς και τα πιο συνηθισμένα είναι τα σκαθάρια του αγρού (ground beetles), οι ψαλίδες, οι σαρανταποδαρούσες και τα άλλα μυριάποδα, οι γρύλοι κ.λ.π. Δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο υγειονομικό ενδιαφέρον αφού είναι κυρίως φυτοφάγα. Συνήθως κρύβονται σε σκοτεινά και υγρά σημεία κάτω από φυτά ή πέτρες, ανάμεσα σε λουλούδια κ.λ.π. Αν και δεν θεωρούνται παράσιτα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα όταν παρατηρηθεί αυξημένος αριθμός εντόμων στους εσωτερικούς χώρους.

Τρόποι Διαχείρισης

Όταν απαιτείται αντιμετώπιση γίνεται με την εφαρμογή υπολειμματικών ψεκασμών στα σημεία συνάθροισης ή μετακίνησης τους. Τα παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό, είναι τα ίδια που χρησιμοποιούνται και για την καταπολέμηση άλλων ερπόντων εντόμων (π.χ. κατσαρίδες, μυρμήγκια).

Περισσότερες πληροφορίες

Κοριοί

Οι κοριοί, εκτοπαράσιτα νυκτόβια έντομα που ζουν και τρέφονται με αίμα ανθρώπων ή ζώων κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι φορείς αρκετών παθογόνων και προκαλούν σοβαρές ασθένειες για τον άνθρωπο.

Περισσότερα